بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، ، در پیام علیاصغر مونسان به این مناسبت آمده است:
«۲۷ سپتامبر هر سال مصادف با ۵ مهر آغاز مسیری تازه برای صنعت عظیم گردشگری در جهان است. انتخاب یک عنوان برای هر سال از سوی سازمان جهانی جهانگردی صرفاً یک نامگذاری نمادین نبوده، بلکه برآیند مهمترین شاخصههای کنونی و نیازهای آتی این صنعت و نیز راهبردی روشن و اجرایی برای تمام فعالیتهای گردشگری بینالمللی در یک سال پیش رو است.
"گردشگری و اشتغال: آیندهای بهتر برای همه" عنوانی است برای صنعت گردشگری که از امروز آغاز میشود و تا پنجم مهرماه سال آینده همچون چراغی فراروی تمام برنامههایمان قرار میگیرد. این عنوان کوتاه و گویا، نهتنها تبیینکننده رسالت فعالان گردشگری، بلکه روشنگر وظایف و رویکرد تمام دستگاههای اجرایی، تصمیمگیر و قانونگذار، برنامهریز و آیندهپژوه در قبال سومین صنعت بزرگ جهان است.
صنعتی سبز که دور نیست روزی جایگاه نخست را به خود اختصاص دهد و اقتصاد جوامع را از خامفروشی، صنایع آلاینده و تجارتهای بعضاً سیاه رهایی بخشد و در کنار کارکرد اقتصادی خود، موجب نزدیکی و دوستی ملتها و همافزایی فرهنگها شود.
صنعت گردشگری بهواسطه فواید بیشمار و روزافزونش هرساله بیشازپیش توجه جوامع و دولتمردان را به خود معطوف میکند و نویددهنده توسعه پایدار جوامع، تضمینکننده اشتغالآفرینی و رفع بیکاری و فقر، بشارتدهنده برابری فرصتها و زندگی توأم با صلح و شادی در جهان است.
این صنعت جامع که خدمات و صادرات را بهگونهای مضاعف در خود دارد در سرزمین زیبا، چهارفصل و تاریخی ما نیز گامهای شکوفایی را یکبهیک طی میکند و همسو با روند جهانی، موجب ارزآوری، اشتغالزایی و نشاط فرهنگی و اجتماعی میشود. با چنین ظرفیتهایی، گردشگری در سال گذشته برای کشورمان ۱۱.۸میلیارد دلار ارزآوری داشته است و در ابعاد ملی هزاران شغل ایجاد کرده و موجب رونق اشتغال و بهبود معیشت بسیاری از هموطنان در ۳۱ استان، صدها شهرستان و هزاران روستا شده است.
خصلت عدالتگستر این صنعت سبز و سخاوتمند، مواهبی برای تمامی اقشار جامعه اعم از جوانان، زنان و مردان دارد و درآمدهای آن بر سفره تمام افراد جامعه و بهویژه شاغلان صنعت حملونقل، خوراک، هتلداری، سوغات و صنایعدستی، میراثفرهنگی و دهها شغل دیگر مینشیند.
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و تمامی نهادهای تابعه آن، در پاسخ عملی بهعنوان راهبردی سال گردشگری، سه موضوع آموزش، اشتغال و مهارتآموزی را در دستور کار خود قرار داده و از این فرصت ارزنده بهعنوان یکی از بارزترین مصادیق اقتصاد مقاومتی برای توسعه گردشگری بهره خواهد جست.
اینجانب ضمن تأکید بر ضرورت هویت بخشی و ارتقای مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری برای هموارسازی مسیر توسعه پایدار و ترسیم آیندهای بهتر در ابعاد اقتصادی و اجتماعی، روز جهانی جهانگردی را به ملت فرهیخته ایران و بهویژه فعالان و تلاشگران این صنعت بزرگ تبریک میگویم و امیدوارم با بهرهمندی مناسب از داشتههای بالفعل و بالقوه و فراوان گردشگری، فردایی روشنتر و آبادتر برای ایران اسلامی ترسیم شود.»
نظر شما